Stand van Zaken 2002

Een presentatie van meer dan 140 Haagse kunstenaars

Van 8 tm 29 december 2002 vond op acht locaties in Den Haag De Stand van Zaken plaats, een omvangrijke presentatie van productie van meer dan 140 Haagse kunstenaars.
De tentoonstelling vond dat jaar voor het eerst plaats als een essentieel onderdeel van de vernieuwde Presentatieregeling Individuele Subsidies. Deze subsidie wordt jaarlijks toegekend door Stroom, en is bestemd voor productie van een project of voor continuering van de werkzaamheden.

De Stand van Zaken bood een goede mogelijkheid om een overzicht te krijgen van de hedendaagse Haagse kunst. Op de tentoonstelling toonden zowel gevestigde als jonge Haagse kunstenaars recent werk dat in veel gevallen nog niet eerder is getoond, en dat bestaat uit ondermeer schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, ruimtelijke objecten, installaties en videokunst.

De tentoonstelling vindt plaats op de volgende locaties:
Pulchri Studio; De Haagse Kunstkring; Arti et Industriae; De Vrije Academie; Zechs (voorheen 1646); het Archief aan de Casuariestraat; de Koninklijke Galerie van de KABK; de Toussaintkade 55.

Nevenactiviteiten
In het kader van 'De Stand van Zaken' vonden de volgende nevenactiviteiten plaats:

Gesprekken met de kunstenaars (zondag 15 december, 13-17 uur)
De deelnemende kunstenaars waren ter toelichting aanwezig op de locatie waar hun werk werd gepresenteerd.

Performanceavond in het Archief (vrijdag 20 december 2002, 20 uur)
Een performance-avond met o.a. geluidsoptredens, performances, live gemixte videoprojecties en 'events' van 7 deelnemende kunstenaars.
Deelnemende kunstenaars: Justin Bennett, Channa Boon, Martijn van Boven, Bob Lens, Zeger Reyers, Machiel van Soest, Pierre Sondeijker.

Archief
Zechs
Vrije Academie
Toussaintkade 55
Pulchri Studio
Haagse Kunstkring
Koninklijke Galerie, KABK
Arti et Industriae