Museumnacht Den Haag 2023

filmvertoning ihkv 'Positions: Afterlives'

Zaterdag 7 oktober  2023, 20:00 - 01:00
Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Entree: alleen met Museumnacht polsbandje
 
Tijdens Museumnacht Den Haag op zaterdag 7 oktober 2023 presenteert Stroom een speciaal videoprogramma in de entreeruimte met werk van Haagse kunstenaars en makers die inhaken op het thema van Positions: Afterlives, en zijn we open  voor een nachtelijk bezoek aan de tentoonstelling Speelruimte.

Positions: Afterlives is een reeks aan publieksevenementen  waarbinnen kunstenaars de verbeelding rondom de doorwerking van het Nederlandse en Haagse koloniale verleden presenteren. De filmvertoning tijdens Museumnacht is de kick-off van het programma.

Dit jaar markeert 150 jaar van de Nederlandse afschaffing van de slavernij. In een tijd waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het herdenken hiervan, lijkt het vanzelfsprekend dat monumenten, straatnamen en standbeelden, die nu nog verwijzen naar een bepaalde versie van de geschiedenis, eveneens een update krijgen. Voor het videoprogramma hebben we Haagse kunstenaars uitgenodigd om de manieren te verbeelden waarop het verleden doorspeelt in het heden.


Meer informatie over het videoprogramma volgt binnenkort.

Museumnacht 2022
foto: Naomi Moonlion