Workshops 'Speel je stad' voor Haagse basisscholen

Vrijdag 6 oktober 2017
Tijden: 9.00-10.45 uur, 11.00-12.45 uur, 13.00-14.45 uur en 15.00-16.30 uur
Voor: leerlingen bovenbouw basisscholen (centrum) Den Haag 
(alleen aanmelden als klas, geen individuele aanmeldingen)
Locatie: Atrium Stadhuis en Theater aan het Spui
Kosten: geen
Meer informatie en aanmelden via: Jane Huldman
T. 070-3658985
jhuldman@stroom.nl


Stroom organiseert voor enkele schoolklassen van Haagse basisscholen een bijzondere workshop in het Haagse stadhuis en bij Theater aan het Spui. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal klassen en in totaal 120 leerlingen (zie hieronder).

Wij organiseren deze workshops bij de tentoonstelling Speel je stad (2 t/m 21 oktober 2017 in Atrium Stadhuis). Daarin wordt ingezoomd op het belang van spelen, de fysieke omgang met de stedelijke ruimte, hoe je de stad als speelterrein kunt beschouwen en wat de kunst daaraan kan bijdragen.

De workshop bestaat uit twee delen:
1. Basisprincipes van free running door JUMP (duur: 45 min.)
2. Creatieve workshop o.l.v. kunstenaars (duur: 45 min.)

Per workshop kunnen er 15 leerlingen meedoen. Er van uitgaand dat een klas gemiddeld 30 leerlingen groot is, wordt een klas gehalveerd en over de twee verschillende workshops verdeeld. De ene groep doet eerste de free run workshop en daarna de creatieve workshop. De andere groep draait het programma andersom.

In workshop 1 ondervinden kinderen aan den lijve wat het betekent om te spelen met elementen die niet speciaal bedoeld zijn om te spelen. Net zoals dat in de stad gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een trap op het plein of een plas water op de stoep. Ze leren zich vrij te bewegen, de ruimte te verkennen, hun grenzen te verleggen, hun omgeving anders te zien en vooral samen plezier te maken.

In workshop 2 vertalen de kinderen hun idee├źn over hun favoriete speelplekken op een creatieve manier naar een ontwerp.

JUMP freerunning