Stroom School 'The Good Cause': Tour door Gerd Junne

Zondag 25 mei 2014, 15 uur
Hogewal 1-9, Den Haag
Gratis. Reserveren niet nodig


Gerd Junne geeft een rondleiding door de tentoonstelling The Good Cause. Hij is emeritus-hoogleraar Internationale Betrekkingen, Universiteit van Amsterdam, co-auteur van boek over ‘Post-conflict development' (met Willemijn Verkoren), lid van Board van War Child en van Radio La Benevolencija Humanitarian Tools Foundation.

Jacob Voorthuis in zijn recensie van The Good Cause op Archined: "Het hoogtepunt van de tentoonstelling is, wat mij betreft, een diepgaand interview met emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen Gerd Junne, die precies, nuchter en met veel inzicht de rol van de architect en de stedenbouwer in dit soort moeilijke situaties verwoordt, hun mogelijkheden en beperkingen schetst, maar vooral ook weet aan te geven hoe belangrijk architectuur en stedenbouw zijn in de wederopbouw van mensenlevens. Zonder drama maar met veel geduld en empathie loopt hij de belangrijkste factoren langs waardoor de kijker een breed beeld krijgen van de ongelooflijke complexiteit van dit soort opdrachten. Alleen al om dit interview is de tentoonstelling de moeite van een geduldig bezoek waard."
Voor het volledige artikel: klik hier


www.uva.nl
www.warchild.nl
www.labenevolencija.org

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma rond tentoonstellingen. In de Stroom School worden thema's uitgelicht, besproken en verdiept. De activiteiten staan open voor iedereen.

Overzicht Stroom School 'The Good Cause'

Boek 'Post-conflict development'
Gerd Junne
Uitnodiging 'The Good Cause'
foto: © AFIR Architects / Anne Feenstra (graphic design: Autobahn)