Lezingen Felicity Scott en Metahaven

i.h.k.v. masterclass Luc Deleu-T.O.P. Office

Dinsdag 22 maart 2011, 20:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Reserveren: zie formulier onderaan deze pagina

In de week van 21 t/m 25 maart 2011 vindt bij Stroom Den Haag de masterclass 'Luc Deleu-T.O.P. Office: Orban Space' plaats. Aan de masterclass werken, naast 21 studenten, ook diverse internationale schrijvers, ontwerpers en onderzoekers mee. Tijdens deze week zijn er drie presentaties ook toegankelijk voor publiek:

22 maart 2011, 20:00 uur: lezingen Felicity Scott en Metahaven
24 maart 2011, 13:00 uur: lezing John Macarthur
25 maart 2011, 15:00-18:00 uur: eindpresentatie


De masterclass is erop gericht om het complexe oeuvre van de Belgische architect-kunstenaar Luc Deleu in een kunst- en architectuurhistorische context te plaatsen en de sociale en politieke aspecten ervan te onderzoeken. De masterclass dient tevens als voorbereiding voor de tentoonstelling bij Stroom Den Haag en de publicatie (Valiz Publishers), beide in 2012. De aanwezige experts zullen allen een bijdrage aan deze publicatie verzorgen.
www.topoffice.to

Felicity Scott is directeur van de afdeling Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture (CCCP) aan de Graduate School of Architecture, Planning and Preservation aan Columbia University. Daarnaast is zij een van de oprichters van Grey Room, een tijdschrift over architectuur, kunst, media en politiek. Bekende boeken van haar hand zijn 'Architecture or Techno-Utopia: Politics After Modernism' (2007) en 'Living Archive 7: Ant Farm' (2008). Binnenkort zal haar nieuwste boek verschijnen: 'Cartographies of Drift: Bernard Rudofsky's Encounters with Modernity'.

Metahaven is een design en research collectief dat is gevestigd in Amsterdam en Brussel. Het bureau werd in 2006 opgericht door Vinca Kruk en Daniel van der Velden. In 2010 publiceerden ze 'Uncorporate Identity' over hun eigen werk in de bredere context van ontwerp, politiek en branding.
www.metahaven.net

De masterclass 'Luc Deleu - T.O.P. Office: Orban Space' wordt georganiseerd door het master research-programma Visual Arts, Media & Architecture (VAMA) van de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met T.O.P. Office, Stroom Den Haag en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door VU Amsterdam, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Fonds BKVB en deBuren.

publicatie Metahaven
publicatie Felicity Scott
publicatie Felicity Scott