Rondleiding Arno van Roosmalen door 'Food Forward'

Zondag 1 april 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig


Arno van Roosmalen (directeur Stroom Den Haag) geeft zondag een rondleiding door de tentoonstelling 'Food Forward'. Als hobbykok is hij regelmatig in de keuken van Stroom te vinden om te voorzien in tertiaire arbeidsvoorwaarden van het Stroom team in de vorm van zelfverzonnen vijgenjam, vrijzwevende pastasauzen of struisvogelbitterballen. De radicale nieuwe ideeën over de toekomst van ons eten die in 'Food Forward' worden gepresenteerd, prikkelen de verbeelding en werpen dringende ethische vragen op over ons voedsel, en impliceren misschien wel vooral de behoefte aan een vernieuwd sociaal eetgedrag.

Onder leiding van Arno van Roosmalen duikt Stroom Den Haag regelmatig onder de radar van de verkeersleiding in de kunstwereld. Deze strategie leidt vaak tot een positie voorbij die van ‘reguliere kunstinstelling'. Het Foodprintprogramma, waar de tentoonstelling 'Food Forward' deel van uitmaakt, is typisch zo'n voorbeeld van de verbindende rol die Stroom als kunst- en onderzoekscentrum speelt in een breder maatschappelijk kader.

'Food Forward' verlengd t/m 29 april 2012!
Vanwege de enthousiaste reacties van publiek en pers zal de tentoonstelling nog t/m 29 april te bezichtigen zijn, wo t/m zo 12-17 uur. Ook op de avond van het Voedseltribunaal op 5 april 2012 zal de tentoonstelling open zijn.

In 'Food Forward' geeft een groep internationale kunstenaars en vormgevers een voorzet hoe we de steden in de toekomst kunnen blijven voeden: Arne Hendriks (NL), Christian Jankowski (DE), Michiko Nitta en Michael Burton (UK) en John O'Shea (UK). Aanvullend is in de etalage van de Stroom-bibliotheek een van Dunne & Raby (UK) te zien.
Meer informatie over Food Forward klik hier.

Michael Burton & Michiko Nitta, Republic of Salivation
foto: Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag