Zefir7: 'Foodnight'

Maandelijks ontwerperscafé i.s.m. BNO Kring Den Haag

Donderdag 16 januari 2014, 20:30 uur
(deur open: 20 uur)
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren is niet nodig

www.zefir7.nl

Zefir7 is het maandelijks Ontwerperscafé bij Stroom Den Haag i.s.m. BNO Kring Den Haag. Deze maand een Foodnight: een bonte avond over nieuwe inzichten op het gebied van voedsel: productie, afstand tot de bron en beeldvorming. M.m.v. Annelou van Griensven: 'Dynamic Food' en studenten WDK academie: 'Culinary Hacking'. Tevens zal Selby Gildemacher (PIEK!) plaatjes draaien.

PROGRAMMA:

Annelou van Griensven: 'Dynamic Food'

Annelou van Griensven (1983) is onderzoeker en grafisch ontwerper. In haar werk legt ze de focus op onderzoek binnen sociale en maatschappelijke aspecten die ze visualiseert met behulp van ontwerp en fotografie. Annelou studeerde in 2008 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Grafisch Ontwerpen en behaalde in 2010 haar diploma Master Design aan het Sandberg Instituut Amsterdam. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (2011) richtte Annelou Dynamic Food op. Met Dynamic Food wil ze laten zien hoe hecht de relatie is tussen ons platteland (voedsel) en de stad (stadinwoner), en hoe we door de groei van de stad steeds meer vervreemd zijn geraakt van onze eigen landelijke omgeving.
Tijdens deze lezing zal Van Griensven haar project toelichten en ingaan op het boek dat ze afgelopen oktober uitgaf.
dynamicfood.nl

WDK Academie: 'Culinary Hacking'*
Presentatie van werk van een aantal studenten van de WDKA (Willem de Kooning Academie) over Culinary Hacking*, another cookbook: 50 verschillende boeken in oplage van 5.
Korte Skype-presentatie vanuit Portland (USA) door Zack and Cat van Genomic Gastronomy. Anja Groten presenteert het eindresultaat van de workshop in Amsterdam, gegeven door Cat en Zack in december. Drie studenten geven korte uitleg over de opdracht: Culinary Hacking, another cookbook.
www.wdka.nl

*) Voor Culinary Hacking, een redactioneel vormgevingsproject, is studenten van de WDK Academie gevraagd als ontwerper/onderzoeker/burger te reageren op de toestand van de wereldwijde voedselindustrie door een vergezicht te schetsen dat verder gaat dan het behaagzieke consumentisme en daarbijbehorende strategieën van multinationals als Starbucks, CocaCola en American Apparel.

Selby Gildemacher (PIEK!)
Selby Gildemacher is lid van PIEK!, een dynamisch en multidisciplinair kunstcollectief uit Amsterdam. In hun werk kijken ze met een humorvolle en ironische blik naar de hedendaagse maatschappij. Daarbij is er vaak interactie met het publiek.
www.piek.com


www.bno.nl

Volle bak bij de Zefir7 'Foodnight'
foto: Stroom Den Haag
Binnenwerk 'Dynamic Food'
omslag 'Dynamic Food'
Met dank aan BNO