Zefir7: Conny Groenewegen / Rudy Guedj

Fashion Data / Fashion Machine

Donderdag 12 mei 2016, 20:30 uur
(deuren open: 20 uur)
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren is niet nodig

facebook.com/ZefirZeven
www.zefir7.nl

Zefir7 is het maandelijks ontwerperscafé bij Stroom Den Haag i.s.m. BNO Kring Groot Den Haag.

Speciale gasten deze avond: Conny Groenewegen / Rudy Guedj over de lijn tussen grafische vormgeving en de harde werkelijkheid van mode.

De bovenste verdieping van het zich nu ontmantelende Tijdelijk Modemuseum in Het Nieuwe Instituut was veranderd in Fashion Machine, een grootscheepse installatie, onderdeel van de tentoonstelling Fashion Data, die het gevecht met de vernietigende werkelijkheid van de mode-industrie verbeeldde.
Modevormgever Conny Groenewegen ontwierp hem en zette hem in gang. Zij werkte daarbij samen met grafisch vormgever Rudy Guedj. Hij legde op posters in klare lijnen uit wat er te zien was in de zalen vol vrijwilligers en kilometers draden van fleece. In de klare lijn vonden de ontwerpers elkaar, want Conny Groenewegen studeerde af met tekeningen.
 
Het hart van de machine, een breitafel, staat op donderdag 12 mei in Stroom. In een performance vertellen de ontwerpers over hun eigen werk en ze geven aan hoe hun gedachtelijnen in Fashion Machine met elkaar verweven raakten.

Fashion Data
foto: Johannes Schwartz