The Knight's Move: Anthony Vidler

Maandag 20 juni 2011, 20:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Reserveren: zie formulier onderaan deze pagina

Anthony Vidler is architectuurprofessor aan Cooper Union in New York. Zijn lezing is getiteld: 'Utopia and Architecture from Plato to Koolhaas: Possible and Impossible Futures for Cities.' Utopieën herbergen vaak architectonische vormen met de implicatie dat ze ook in het heden gebouwd zouden kunnen worden. In zijn lezing wil Anthony Vidler aantonen dat de rol van utopieën is om de toekomst uit te vinden als een vorm van kritiek op het heden. Utopieën moeten niet gebouwd worden, maar hebben een voorbeeldfunctie voor het onmogelijke, bedoeld om het mogelijke op een hoger niveau te tillen.

Anthony Vidler
schreef toonaangevende boeken zoals ‘Warped Space: Art, Architecture, and Anxiety in Modern Culture' (2000), ‘The Architectural Uncanny: Essays in the Modern Unhomely' (1992) en meer recent ‘Histories of the Immediate Present. Inventing Architectural Modernism' (2008).
Overzicht van zijn publicaties

The Knight's Move
Stroom Den Haag organiseert jaarlijks een aantal toonaangevende lezingen onder de noemer ‘The Knight's Move' met internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight - het paard - zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil Stroom het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

Mediapartner van deze lezingenserie is: De Groene Amsterdammer

The Knight's Move wordt mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Overzicht The Knight's Move lezingen

Anthony Vidler
Karl Valentin als Schwerer Reiter
foto: copyright Schloss Wahn
Mediapartner The Knight's Move
Anthony Vidler