Rondleiding Willem Velthoven door 'Food Forward'

Zondag 11 maart 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig


Willem Velthoven richtte in 1983 met een groepje vrienden in Groningen Mediamatic op, een ruimte waar met technologie en sociale media wordt geëxperimenteerd. Mediamatic neemt bij voorkeur onze samenleving en actuele problemen via deze lens onder de loep. Dat deze aanpak soms ook in low-tech projecten kan uitmonden, bewijst het 'Paddestoelen Paradijs'. Dit is een stadsboerderij waar verschillende soorten paddenstoelen worden gekweekt met het oog op mogelijke toekomstige toepassingen. Misschien zijn planten, voedsel en organisch materiaal wel de high-tech van de toekomst? Willem Velthoven zal vanuit zijn werk en perspectief de projecten in de tentoonstelling Food Forward voor ons toelichten.

Door de groeiende wereldbevolking, ander consumptiegedrag en onder economische druk zoeken we nieuwe ideeën om de steden in de toekomst te blijven voeden. In Food Forward geeft een groep internationale kunstenaars en vormgevers alvast een voorzet.

Willem Velthoven is opgeleid in visuele communicatie en kunstgeschiedenis. Hij is thans als partner van Mediamatic Lab werkzaam als ontwerper/conceptontwikkelaar. Een van zijn meest spraakmakende projecten was El HEMA, de arabische versie van de HEMA winkel. Velthoven is gefascineerd door de ontwikkeling van onze media cultuur en sociale software. Reden waarom hij in 2009 bij de uitreiking van de Oeuvreprijs Vormgeving door Fonds BKVB werd betiteld als 'De Spiderman van de nieuwe media'.
www.mediamatic.net/874/nl/willem-velthoven

Meer informatie over Food Forward klik hier.

Willem Velthoven
foto: © Mediamatic
Dunne & Raby, 'Designs for an Overpopulated Planet: no. 1 Foragers'.
foto: © the artists