ADHD XV: Regeren is vooruitzien

Dinsdag 3 december 2013, 20 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Gesprek/discussie o.l.v. Ruben Maes

Tijdens de laatste ADHD (Actueel Den Haag Debat) van dit jaar tekenen we de staat van de stad op door in gesprek met het publiek een vooruitblik te werpen op 2014. Wat worden de thema's, wat wensen we de stad toe, wat gaat er veranderen? En als we een stedelijk hoogtepunt uit 2013 mee kunnen nemen naar 2014 - als standaard, als inspiratie, als voorbeeld - welk is dat dan?

Wouter Jan Verheul, bestuurskundig adviseur en schrijver van het boek Stedelijke iconen, start de avond met een vooruitblik: 'In tijden van economische crisis, leegstand en bezuinigingen lijkt de bereidwilligheid om te investeren in beeldbepalende projecten gering te zijn. Maar betekent dit, dat de ontwikkeling van iconen voorbij is?' Op basis van zijn boek zal Wouter Jan Verheul ingaan op icoonvorming in heden, verleden en toekomst ondersteund met voorbeelden uit met name Den Haag. 'In de stedelijke projectenstrijd zullen partijen nieuwe verhalen, met nieuwe argumenten en bondgenoten moeten ontwikkelen.'

Vervolgens gaat moderator Ruben Maes in gesprek over de stedelijke toekomst van Den Haag met het publiek en verschillende gasten waaronder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij), Gabrielle van Loon (Passie voor Puur), Robert Jan Verhagen (LhGWR) en Johan Nieuwenhuize (Platform 57). Harry Zevenbergen spreekt een column uit. Tevens worden er zeven 'stedelijke hoogtepunten' gepresenteerd.

ADHD (Actueel Den Haag Debat) is een gezamenlijk initiatief van BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café, Het Nutshuis en Stroom Den Haag. Alert, levendig en actief worden de laatste ontwikkelingen in de Haagse stedenbouw en architectuur bespreekbaar gemaakt.

Stroom's ADHD Archief
Overzicht alle ADHD avonden op de Stroom website.

De ADHD-avonden worden financieel mogelijk gemaakt door:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café, Het Nutshuis en Stroom Den Haag.

'Stedelijke iconen', Wouter Jan Verheul
Vincent de Boer, uit zijn serie 'Wegversperringen'
foto: © Vincent de Boer