Stroom School 'The Good Cause': Tour door Ole Bouman en Anne Feenstra

Zondag 1 juni 2014, 15 uur
Hogewal 1-9, Den Haag
Gratis. Reserveren niet nodig


Architectuurdeskundige Ole Bouman en architect Anne Feenstra sluiten de tentoonstelling The Good Cause af met een rondleiding annex gesprek over de rol van de architect bij wederopbouwprojecten en de opzet van de tentoonstelling.

Lees hier twee verschillende visies op de tentoonstelling:
Jacob Voorthuis op Archined
Roel Griffioen en Stefaan Vervoort op Open!

Ole Bouman is Creative Director van de 5th Urbanism/Architecture Bi-City Biennale Shenzhen en pleitbezorger van een maatschappelijke rol voor architectuur dat onder meer vorm kreeg in de Architecture of Consequence tentoonstelling en publicatie bij het toenmalige NAi. Daar was hij van 2006 t/m 2012 directeur, daarvoor was hij werkzaam als hoofdredacteur van het tijdschrift Volume en directeur van de stichting Archis. Bouman is tevens actief als auteur, curator en docent.
www.biennialfoundation.org

Anne Feenstra is een Nederlandse architect met design teams in Afghanistan en India. Hij wordt ook wel de antropoloog onder de architecten genoemd. Een van zijn vele beroemde projecten, het Pamir-e-Buzurg Visitors Center in Afghanistan (het gebouw met de asymetrische ramen) is een van de 'case studies' die in The Good Cause worden uitgelicht. Feenstra werd bekroond met The Global Award for Sustainable Architecture 2012 van de LOCUS Foundation/UNESCO/CiTE, Parijs.
locus-foundation.org/GlobalAward
www.archined.nl
archforhumanity.blogspot.nl


Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma rond tentoonstellingen. In de Stroom School worden thema's uitgelicht, besproken en verdiept. De activiteiten staan open voor iedereen.

Overzicht Stroom School 'The Good Cause'

Pamir-e-Buzurg Visitors Center, Afghanistan
foto: © AFIR Architects / Anne Feenstra
Anne Feenstra
Ole Bouman
Uitnodiging 'The Good Cause'
foto: © AFIR Architects / Anne Feenstra (graphic design: Autobahn)