'What We Left Behind' with Njoki Ngumi

Woensdag 26 mei 2021, 19:00 uur
Bekijk de registratie op Youtube
Voertaal: Engels
Onderdeel van Material Languages van The Nest Collective

Njoki Ngumi (kunstenaar, schrijver en medeoprichter van The Nest Collective) presenteert het maakproces van haar wandtapijt What We Left Behind (voorheen What We Saw), dat gemaakt wordt met quilting-technieken, waarbij ook de overdracht van energie en de vertaling hiervan wordt onderzocht. Njoki Ngumi (bijgestaan door andere leden van The Nest Collective) brengt een hommage aan, en reflecteert op  het gebruik van textiel voor herdenken, archiefwerk en meditatie. Ze neemt ons mee door haar werkproces en wat ze ervan heeft geleerd. Ze zal ook vertellen over hoe het project nu verder gaat.

Dr. Njoki Ngumi is een kunstenaar, schrijver en feministisch denker die functies heeft bekleed in de particuliere en publieke gezondheidszorgsector in Kenia. Ze is lid van The Nest Collective en is coƶrdinator van het HEVA Fund.

Our House, your Home, is een experimenteel uitwisselingsprogramma gebaseerd op gastvrijheid, waarbij internationale organisaties worden uitgenodigd deel te nemen aan een wederzijds leerproces, via het delen van ideeƫn en praktijken. Deze maand presenteren we Material Languages, een project van The Nest Collective, een multidisciplinaire groep uit Nairobi - met wie we het afgelopen jaar hebben samengewerkt in een online, hybride co-learning ervaring.

Dit project wordt ondersteund door Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling, Mondriaan Fonds en de gemeente Den Haag.

'What We Left Behind' with Njoki Ngumi
foto: courtesy the artist
'What We Left Behind' with Njoki Ngumi
foto: design: Zuzanna Zgierska
Material Languages
foto: design: Zuzanna Zgierska