Maidan and Beyond: Observing the (Counter-)Revolution

Zondag 28 April 2019, 19:00 uur
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren niet nodig
Toegang: gratis
Voertaal: Engels

Deze avond is onderdeel van Hybrid Peace door Visual Culture Research Center (Kiev, Oekraïne).

Filmvoorstelling en lezing door  filmmaker en schrijver Oleksiy Radynski (Oekraïne).

Deze avond geeft inzicht in de pre- en post-revolutionaire werkelijkheid van de gepolariseerde en geradicaliseerde Oekraïense samenleving. Oleksiy Radynski becommentarieert fragmenten van documentaire films uit de periode 2013 - 2019 en gaat in op thema's als de proxy politiek van de Russische staat (Incident in the Museum, People Who Came To Power), de dialectiek van geweld (Integration), het economisch kolonialisme van de EU (The Film of Kyiv. Episode One), en ecologisch stedelijk verzet (Landslide).

Oleksiy Radynski is een filmmaker en schrijver die woont en werkt in Kiev. Zijn films zijn vertoond op o.a. Oberhausen International Short Film Festival, DOK Leipzig, e-flux (New York), SAVVY Contemporary (Berlijn) en Institute for Contemporary Arts (Londen). Recentelijk is zijn werk te zien geweest op Berlinale Forum Expanded, in Museum of Modern Art (New York), Shtab (Bishkek), en Architectural Association (London). Teksten van zijn hand zijn gepubliceerd in Proxy Politics: Power and Subversion in a Networked Age (Archive Books, 2017), Art and Theory of Post-1989 Central and East Europe: A Critical Anthology (MoMA, 2018), en in e-flux journal. Hij is een van de leden van het Visual Culture Research Center.

MET DANK AAN
Hybrid Peace wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van: Mondriaan Fonds, de Gemeente Den Haag, Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling.

Oleksiy Radynski, 'People Who Came to Power', film still
foto: courtesy the artist
Hybrid Peace embleem door Uliana Bychenkova, animatie door Oleksiy Romanenko (Oekraïne)
Oleksiy Radynski, 'Integration', film still
foto: courtesy the artist
Oleksiy Radynski, 'Integration', film still
foto: courtesy the artist
Oleksiy Radynski, 'Integration', film still
foto: courtesy the artist