ADHD II: We Rule this City!

Actueel Den Haag Debat

Dinsdag 23 februari 2010,  20.00 uur
Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5,
Den Haag
Aanmelden via Nutshuis: info@nutshuis.nl
Gespreksleider: Joost Karhof
Gratis toegang

Klik hier voor het verslag van deze avond (pdf bestand).

In de woelige weken voor de gemeenteraadsverkiezingen zet ADHD (Actueel Den Haag Debat) de ruimtelijke toekomst van de stad op de agenda. O.l.v. van moderator Joost Karhof (journalist en presentator van Nova/Den Haag Vandaag en NPS Kunststof TV) debatteren Haagse politici  over de stedelijke opgaven voor de komende periode, zoals de ontwikkeling van Scheveningen, de kwaliteit van Den Haag als woonstad en het behoud van een levendige binnenstad. Tevens wordt ingegaan op de 'masterplannenmoeheid' die uit sommige partijprogramma's spreekt. Waar staan de diverse politieke partijen voor de komende vier jaar? Zoals gebruikelijk wordt ook het publiek betrokken bij het gesprek.

De sprekers:
Iris Michels-Spee (VVD), Marjolein de Jong (D66), Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij), Ingrid Gyömörei (SP), Frank Poppe (PvdA), Karsten Klein (CDA), Heleen Weening (GroenLinks), Jaap Spaans (PPS), Marieke de Groot* (Partij voor de Dieren), Evert de Niet (ChristenUnie), Wim Pijl (Christelijk Sociaal Den Haag-SGP), Machiel de Graaf (PVV) en Willem van der Velden (Trots Op Nederland).
* Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren kon wegens ziekte helaas niet aanwezig zijn.

Tevens Intermezzo met Renate Boere:
Vormgever Renate Boere presenteert het project Stemwijzerinbeeld. Hoe wordt de burger geïnformeerd over politiek en kan dat ook anders? http://stemwijzerinbeeld.nl

ADHD
BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café (HaAC), Het Nutshuis en Stroom Den Haag zijn met ingang van 2010 een gezamenlijk debatprogramma gestart onder de titel 'ADHD' (Actueel Den Haag Debat). Alert, levendig en actief willen ze hiermee de vinger aan de pols van de Haagse stedenbouw en architectuur houden en actuele ontwikkelingen bespreekbaar maken.

ADHD Archief (overzicht van alle avonden)

De ADHD-avonden worden financieel mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café, Het Nutshuis en Stroom Den Haag.

ADHD II: vlnr: Frank Poppe, Iris Michels-Spee, Wim Pijl
foto: Eelco Borremans
ADHD II: Joost Karhof in gesprek met Machiel de Graaf
foto: Eelco Borremans
ADHD II: vlnr: Evert de Niet, Karsten Klein
foto: Eelco Borremans
ADHD II: Heleen Weening
foto: Eelco Borremans
ADHD II: vlnr: Joris Wijsmuller, Willem van der Velden
foto: Eelco Borremans
ADHD II: Joost Karhof (moderator)
foto: Eelco Borremans
Stadhuis Den Haag
foto: © Gerrit Schreurs Fotografie, 2008
Stemwijzerinbeeld