Lezing John Macarthur

i.h.k.v. masterclass Luc Deleu-T.O.P. Office: Orban Space

Donderdag 24 maart 2011, 13:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Reserveren: zie formulier onderaan deze pagina

In de week van 21 t/m 25 maart 2011 vindt bij Stroom Den Haag de masterclass 'Luc Deleu-T.O.P. Office: Orban Space' plaats. Aan de masterclass werken, naast 21 studenten, ook diverse internationale schrijvers, ontwerpers en onderzoekers mee. Tijdens deze week zijn er drie presentaties ook toegankelijk voor publiek:

22 maart 2011, 20:00 uur: lezingen Felicity Scott en Metahaven
24 maart 2011, 13:00 uur: lezing John Macarthur
25 maart 2011, 15:00-18:00 uur: eindpresentatie


De masterclass is erop gericht om het complexe oeuvre van de Belgische architect-kunstenaar Luc Deleu in een kunst- en architectuurhistorische context te plaatsen en de sociale en politieke aspecten ervan te onderzoeken. De masterclass dient tevens als voorbereiding voor de tentoonstelling bij Stroom Den Haag en de publicatie (Valiz Publishers), beide in 2012. De aanwezige experts zullen allen een bijdrage aan deze publicatie verzorgen.
www.topoffice.to

John Macarthur is hoofd van de architectuurafdeling van de University of Queensland, Australiƫ. Hij geeft leiding aan de research groep ATCH (Architecture, theory, criticism, history). Als schrijver levert hij regelmatig bijdragen aan tijdschriften als Assemblage, Architecture Research Quarterly, The Journal of Architecture, Architectural Theory Review, and Oase. In 2007 verscheen zijn boek 'The Picturesque: architecture, disgust and other irregularities'.

De masterclass 'Luc Deleu - T.O.P. Office: Orban Space' wordt georganiseerd door het master research-programma Visual Arts, Media & Architecture (VAMA) van de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met T.O.P. Office, Stroom Den Haag en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door VU Amsterdam, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Fonds BKVB en deBuren.

publicatie John Macarthur
John Macarthur tijdens zijn presentatie bij Stroom
foto: Stroom Den Haag