Rondleiding Lorenzo de Rita door 'Speak, Memory'

Zondag 30 januari 2011, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag

Voertaal: Engels
Reserveren niet nodig

Elke zondagmiddag om 15 uur bent u welkom voor een rondleiding door de tentoonstelling ‘Speak, Memory'. Bijzondere en deskundige gasten of medewerkers van Stroom nemen u op een persoonlijke manier mee langs de kunstwerken, vertellen over hun associaties, proeven de sfeer, zoeken naar verbanden tussen de werken en diepen onverwachte betekenissen op. Daarbij is er volop gelegenheid voor een gesprek tussen deelnemers en ‘gids'.

Lorenzo de Rita van The Soon Institute zal een rondleiding in het Engels geven. Hij is een van de auteurs van 'Trail House', de publicatie over het gelijknamige project van architect Anne Holtrop dat ook in 'Speak, Memory' is opgenomen.

Lorenzo de Rita (Rome, Italië, 1969) is een ware duizendpoot: schrijver, dichter, fotograaf, reclamejongen (zo was hij o.a. artistiek leider van het bureau KesselsKramer), filosoof, uitgever, universiteitsdocent, politiek activist en initiator van diverse projecten. Lorenzo De Rita is tegenwoordig actief met het door hem opgerichte The Soon Institute en met het project Jointhepipe.org, dat als droom heeft de langste symbolische waterleiding ter wereld aan te leggen. Mede dankzij dit laatste project werd De Rita eind 2010 door de online community Ode uitgeroepen tot een van hun favoriete 'intelligente optimisten'.
www.thesooninstitute.com
www.jointhepipe.org

3o januari 2011: rondleiding Lorenzo de Rita
3o januari 2011: rondleiding Lorenzo de Rita
3o januari 2011: rondleiding Lorenzo de Rita
3o januari 2011: rondleiding Lorenzo de Rita
3o januari 2011: rondleiding Lorenzo de Rita
Anne Holtrop, Trail House, 2009
foto: Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag
Andrew Lord, two modeled skulls and base, the Bowery, August, 7 pm, 2007, ceramic
foto: © Andrew Lord, courtesy Gladstone Gallery, New York