The Knight's Move: Laura Kurgan

Vanwege een andere verplichting heeft Laura Kurgan helaas moeten besluiten om haar The Knight's Move lezing bij Stroom in Den Haag op 28 mei 2015 en bij Stedelijk Museum in Amsterdam op 29 mei 2015 te cancelen. Wellicht komt er nog een herkansing in het najaar.

Wie haar wil horen: volg haar twitter feed en zie anders: www.spatialinformationdesignlab.org

Over Laura Kurgan
Als je de Twitterfeed van Laura Kurgan (directeur van het Spatial Information Design Lab aan Columbia University) bekijkt, wordt meteen duidelijk hoezeer zij gefascineerd is door kaarten en grafieken, of het nu gaat om het verband tussen chocoladeproductie en Nobelprijswinnaars of de manier waarop zwangerschapsverlofsystemen in kaart zijn gebracht. In haar boek Close Up at a Distance. Mapping, Technology, and Politics onderzoekt ze de grote verschuivingen in onze mogelijkheden om door ruimtes te navigeren, ze te bewonen en te definiëren. En kijkt daarmee naar de fundamentele vragen die dit oproept voor de fysieke ruimte en hoe die gerepresenteerd wordt.
www.spatialinformationdesignlab.org

The Knight's Move
Overzicht lezingen seizoen 2014-2015
Stroom Den Haag organiseert jaarlijks een aantal toonaangevende lezingen onder de noemer The Knight's Move met internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight - het paard - zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil Stroom het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

Voor de 2014-2015 serie heeft Stroom Den Haag als partners Lectoraat Art & Public Space (LAPS) en Stedelijk Museum Amsterdam uitgenodigd. Twee van de lezingen vinden ook plaats in Stedelijk Museum Amsterdam.

Mediapartners van The Knight's Move 2014-2015 zijn The Pop-Up City en Open!

The Knight's Move lezingen worden mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Haagse Bluf Fonds.

Archief The Knight's Move lezingen 2009-heden

PERS

Pop-Up City, 2 februari 2015

Omslag: Laura Kurgan, 'Close Up at a Distance. Mapping, Technology, and Politics'
'Port to Port' (A visual exploration of energy shipping routes around the world), Advanced Data Visualization Project
foto: courtesy Spatial Information Design Lab, Columbia University; in collaboration with Thomson Reuters Research Unit
Laura Kurgan
Karl Valentin als Schwerer Reiter
foto: © Schloss Wahn, design: Thonik
Stedelijk Museum Amsterdam
LAPS (Lectoraat Art & Public Space)
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Prins Bernhard Cultuurfonds (het Haagse Bluf Fonds)
Pop-Up City
Open! (Platform for Art, Culture and the Public Domain)