Stroom School: lezing Céline Condorelli - 'doing and thinking'

i.h.k.v. 'Orban Space: Luc Deleu - T.O.P. office'

Woensdag 6 maart 2013, 20:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Met een introductie door / gesprek met Wouter Davidts
Reserveren: info@stroom.nl of via formulier onderaan deze pagina


Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma rond tentoonstellingen en bestaat uit rondleidingen, lezingen en workshops. In de Stroom School worden thema's uitgelicht, besproken en verdiept. De activiteiten zijn gratis en staan open voor iedereen. Overzicht Stroom School activiteiten Luc Deleu.

Kunstenaar Céline Condorelli maakte een van de meest bijzondere boeken van de afgelopen jaren, over een onderwerp dat zo vanzelfsprekend en soms zelf onzichtbaar is, dat je bijna aan de bijzonderheid ervan voorbijgaat. Het boek heet Support Structures en is een handboek voor die dingen die ondersteunen, bemoedigen, comfort bieden, zorgdragen, waarderen. De notie van support speelt ook een belangrijke rol in het werk van Condorelli zelf, als onderwerp van onderzoek maar ook heel letterlijk door de vormgeving van (tentoonstellings-)elementen waarop anderen hun werk kunnen presenteren.

Céline Condorelli geeft haar lezing Doing and Thinking in het kader van de tentoonstelling Orban Space: Luc Deleu - T.O.P. office. Net als Deleu werkt Condorelli op het snijvlak van kunst en architectuur en is zij begaan met het publieke domein en het gemeenschappelijke. Haar werk neemt uiteenlopende vormen aan, van installaties, tentoonstellingen, politieke stellingname, tot fictie, werken in de openbare ruimte of geluid. Wouter Davidts, curator van de tentoonstelling en redacteur van het boek Luc Deleu - T.O.P. office: Orban Space (uitgever: Valiz, book and cultural projects) zal haar introduceren en na afloop van de lezing met haar in gesprek gaan.

Céline Condorelli's lezing bij Stroom is getiteld Doing and thinking. 'What I propose, therefore, is very simple: it is nothing more than to think about what we are doing.' Geest en hand, doen en denken, het reflecteren en het handelen komen hier samen.

Céline Condorelli richtte samen met Gavin Wade het kunstenaarsinitiatief Eastside Projects op (Birmingham), zij geeft regelmatig les en is professor bij Nuova Accademia di Belle Arti in Milaan. Recente tentoonstellingen waar Condorelli aan meedeed zijn Additionals (Pavilion, Leeds, 2012-13), The Parliament, Archive of Disobedience (Umeå Bildmuseet, SE), Social Fabric (Iniva, Londen en Lund Konsthall, SE) en Surrounded by the Uninhabitable (SALT Istanbul, 2011-12).

LINKS
www.celinecondorelli.eu
www.supportstructure.org

Céline Condorelli en Wouter Davidts bij Stroom, 2013
foto: © Stroom Den Haag
Céline Condorelli bij Stroom, 2013
foto: © Stroom Den Haag
Céline Condorelli, 'Revision Part II', an adjustable spatial setting for Artschool/UK, 2010
foto: courtesy the artist
Omslag 'Support Structures'
Pagina uit 'Support Structures'
foto: © Céline Condorelli
Céline Condorelli, 'Additionals (Structure for Communicating with Wind)', 2012
foto: courtesy the artist
Céline Condorelli, 'Study for Additionals (Structure for Listening)', 2012
foto: © Céline Condorelli and Pavilion, Leeds
Céline Condorelli
foto: courtesy the artist