OpZicht: Victoria Douka-Doukopoulou

18 oktober t/m 10 december 2017
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: ma t/m vr, 11-17 uur; za en zo, 12-17 uur


OpZicht is een presentatieplek voor nieuw ingeschreven Haagse kunstenaars in de entreeruimte van Stroom Den Haag. Het wandmeubel dient als podium en platform waarop de kunstenaar zijn of haar werk, passie en interesse kan delen met de bezoeker. Iedere presentatie duurt ongeveer 7 weken.
Archief OpZicht presentaties 2013-heden

SPECIAL EVENTS
Vrijdag 10 november, 16:00 - 17:00 uur
Join facebook event
Poging twee : de vertoning van de url

Dinsdag 5 december, 15:00 - 17:00 uur
Join facebook event

Poging drie : een url opgraven

Victoria Douka-Doukopoulou woont en werkt in Den Haag waar zij dit jaar afstudeerde aan de ArtScience interfaculty. Ze is de winnaar van de Stroom Aanmoedigingsprijs 2017, een prijs die wordt uitgereikt aan veelbelovende eindexamenstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), als stimulans voor de verdere ontwikkeling van hun kunstenaarschap. Victoria Douka-Doukopoulou staat aan het hoofd van het experimentele publicatie- en distributieproject oneacre.online. Als een filmmaker verzamelt en assembleert zij het onzichtbare, het ondenkbare en het onopvallende en maakt er meestal films van, of soms ook ‘biothings'. Haar werk groeit en is constant in beweging, in de letterlijke zin van het woord.

Tijdens haar OpZicht presentatie wordt de entreeruimte van Stroom gebruikt als ontvangstruimte en toegangsplaats van de url acatalog.allthingsinvisible.online. Vijf weken lang gaat de OpZicht ruimte een server ‘hosten' die de catalogus ‘streamed', met daarbij drie pogingen rond het idee van online browsen.

acatalog.allthingsinvisible.online verzamelt verhalen over het onzichtbare, het ondenkbare en het onopvallende. De installatie onderzoekt manieren van online ‘browsen' in de drievoudige catalogus die ‘scores' indexeert voor een performatieve lezing, een documentaire en een archief. De drie pogingen tot ‘browsen' onderzoeken de verschillende aspecten van de catalogus die hoofdzakelijk uit woorden bestaat - technische woorden, Engelse woorden ingegeven door de gevoeligheid van het beoefenen van de kunst van het opmerken, van het zoeken naar sporen en manieren om kennis te vergaren en de wereld make.

poging één : een tastbare url
Om toegang te krijgen tot de url acatalog.allthingsinvisible.online en de catalogus te doorzoeken moet je daadwerkelijk Stroom bezoeken aan de Hogewal 1-9  en daar via je telefoon of computer verbinding maken met het (niet door een wachtwoord beveiligde) WIFI netwerk dat Stroom heet. Open de browser software van je computer of telefoon en ga vervolgens naar acatalog.allthingsinvisible.online

poging twee : de vertoning van een url
In navolging van wat gebruikelijk is in de filmwereld wordt er een speciale vertoning van de url georganiseerd op vrijdag 10 november 2017 van 16:00-17:00 uur, in de entreeruimte van Stroom en ook te volgen op
acatalog.allthingsinvisible.online

poging drie : een url opgraven
In navolging van wat gebruikelijk is in de archiveringswereld, met name de manier waarop ongearchiveerde websites worden hersteld, worden de metadata van de url zo aangepast dat ze informatie weergeven van So let's say, you walk down a path and you run into a snag, a dead tree, a unexpected drawback — a soarvi, een publicatie die de ruggengraat vormt van de ingevoerde gegevens op acatalog.allthingsinvisible.online. De presentatie van de publicatie en de metadata vindt plaats op dinsdag 5 december 2017 van 15:00 tot 17:00 uur.

LINKS
oneacre.online
http://dkdkpl.com
Afstudeerproject: http://allthingsinvisible.online

OpZicht: Victoria Douka-Doukopoulou
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
OpZicht: Victoria Douka-Doukopoulou
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
OpZicht: Victoria Douka-Doukopoulou
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
'The screening of the url', 10 november 2017
foto: Stroom Den Haag
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017
foto: @ KABK
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017