Sea Travel I - Vruchten van de Zee

culinaire tocht door Den Haag en ommelanden, langs zeese plekken

De eerste Stroom Sea Travel tijdens ‘De week van de zee' betekende de start van het zeeproject. In de Koninklijke Bibliotheek konden de travellers het originele ‘Visbooc' van Adriaen Coenen uit 1585 bekijken, toegelicht door Coenen-deskundige Florike Egmond. In het museum Panorama Mesdag vertelde Maarten de Kroon over zijn film ‘Hollands licht'. In Scheveningen Haven werd een koelcel met een temperatuur van 40 graden onder nul bij rederij Jaczon bezocht en het haring- en visbedrijf Jac. Den Dulk & Zonen B.V. In het gebouw van de Visafslag volgde een lezing van Michel Langendijk (samen met journalist Wouter Klootwijk auteur van ‘De Goede Visgids') over goede en slechte vis. De reis werd in diezelfde Visafslag, in de kantine, besloten met een grote zee-proeverij: talloze hapjes met Noordzee-ingrediënten van A tot Z, van alikruiken tot zeezout, voorbereid en klaargemaakt door Edwin van de Goor van Restaurant Seinpost en Ramon Arias de Bles van Kantine Visafslag.

Sea Travel I
Sea Travel I
Sea Travel I
Sea Travel I
Sea Travel I
Sea Travel I
Sea Travel I