See You in The Hague

september 2013 t/m december 2023
Locatie: Stroom Den Haag en diverse andere locaties in Den Haag


See You in The Hague
is een veelzijdige vertelling over de ambitie en werkelijkheid van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht.

"See You in The Hague,"
schreeuwen Palestijnen de Israëlische grenssoldaten toe. "See You in The Hague," kopt de toeristische folder van citymarketing Den Haag, in de hoop bezoekers naar de aantrekkelijke groene stad aan zee te trekken. Het meerjarenprogramma van Stroom belicht de zon- en schaduwzijde van een stad die niet alleen residentie en regeringszetel is, maar ook sinds 2012 het motto 'Vrede en Recht' in zijn wapen mag dragen. Den Haag is gastheer van meer dan 160 organisaties op het gebied van vrede en recht, voor een groot deel gevestigd in de ‘Internationale Zone'. In dit gebied met reguliere woonwijken zijn onevenredig veel hoge hekken, beveiligingscamera's en politieposten. Het complexe gegeven van imago enerzijds en zelfbeeld anderzijds, van een constructieve bijdrage aan de wereldvrede en een soms destructieve uitwerking op de leefbaarheid in delen van de stad, van het opereren op het wereldtoneel en het schakelen naar het lokale, van een behaaglijke vrede en een onbehaaglijke veiligheid, van een open samenleving en afgesloten zones - deze complexiteit komt in veel gedaantes terug in See You in The Hague.

PROGRAMMA-OVERZICHT

- NU -


Masterclasses: Is vrede uit te beelden?

Met Ronald Ophuis & Renate Schepen en Peter Rombouts
September-oktober 2022
In het kader van de programmalijn See You in The Hague en Just Peace maand 2022 organiseert Stroom twee workshops rond het thema kunst en vrede o.l.v. Met Ronald Ophuis & Renate Schepen en Peter Rombouts. Iedere workshop bestaat uit twee keer een dagdeel, en verwacht actieve participatie van de deelnemers. >> lees meer

UN Youth Impact - Muurschildering

Onthuld maandag 11 april 2022

De impact van het werk bij de internationale organisaties in Den Haag strekt veel verder dan we vaak vermoeden. In 2021 werken we samen met de lokale jongeren organisatie UN Youth Impact aan het uitdragen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Deze 17 doelen vragen om input van jongeren vanuit de hele wereld. Een grote muurschildering door kunstenaarsduo Karski & Beyond verbeeldt welke thema's de Haagse jongeren graag terug zien op de agenda van de VN. Het werk staat op de muur van One Planet (Museon-Omniversum), recht achter het beeld van Nelson Mandela. Jongeren uit Den Haag hebben meegedacht over wat er op de muurschildering is afgebeeld.
>> Volg UnYouthImpact op Instagram

>> Vul de enquete in
welke onderwerpen jij op de muur zou willen terugzien.


Informal Justice Court
Vanaf april 2021

In nauwe samenwerking met Nigeriaanse wetenschappers, kunstenaars, theatermakers, Ngo's, advocaten en gevangenen bouwt Stichting Aardschap (Dr. Joost van Onna en Melle Smets) een oefenrechtbank in de Ikoyi gevangenis in Lagos, Nigeria: de Informal Justice Court. Van de verhalen van de deelnemende gevangenen wordt een theaterstuk gemaakt, dat eerst in de Ikoyi gevangenis wordt opgevoerd en daarna op reis gaat om de thematiek van onnodige en langdurige voorlopige hechtenis bij het brede publiek en beleidsmakers te agenderen. Stroom is een van de partners van dit project.

- RECENT -

Het Srebrenica Monument
17 september 2020, 17-19.30 uur
Gesprek met reflecties over de rol van een nieuw monument in de stad van Vrede en Recht. Met: Erna Rijsdijk (universitair docent militaire ethiek, Defence Academy), Otto Spijkers (professor internationaal recht, Wuhan University), Sabina Tanovic (architect, actief in Memorial Committee Nationaal Monument Srebrenica Genocide '95), Eliane Bots (kunstenaar). Gevolgd door een discussie met bijdragen van het online en offline publiek. Moderator: Leila Prnjavorac.

- VOORBIJ -

Charles Van Otterdijk - Double Centre
7 september t/m 17 november 2013

Tentoonstelling en boekpresentatie van de Nederlandse kunstenaar Charles van Otterdijk bij Stroom Den Haag. Plus Stroom School randprogramma met diverse activiteiten.

Den Haag Wereld-hoofdstad
7 september 2013 t/m 8 januari 2014

Kleine presentatie in de bibliotheek van Stroom over de plannen om in 1905 in de nabijheid van Den Haag een ‘Wereldhoofdstad van het Internationalisme' te stichten. Begeleid door een diepgravend essay van Arnold Mosselman.

Lezing Marco Scotini
Zondag 29 september 2013

Lezing van kunstcriticus en curator Marco Scotini over kunst en politiek activisme, met aandacht voor o.a. The Disobedience Archive. Deze middag stond tevens in het teken van de relaunch van Open!

Scaffold - Sam Durant
20 oktober 2013 t/m 7 december 2014
Het kunstwerk van deze Amerikaanse kunstenaar staat in het centrum van de Internationale Zone van Den Haag vlakbij het OPCW. Plus randprogramma met diverse activiteiten.

Peace Palace Library Lecture
Donderdag 12 november 2013

Deze lezing (in samenhang met de viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis) werd georgainseerd dor het Vredespaleis i.s.m. Stroom Den Haag en het Haags Historisch Museum.

Preemption, Politics, Alternatives
Vrijdag 10 januari 2014

Slotpresentaties masterclasses met keynote speaker Cynthia Weber en screening 'I Am An American: Video Portraits of Unsafe US Citizens'.

Cynthia Weber: Uniting States of Americans: from ‘I am an American' to ‘We are the 99%'
10 januari t/m 2 februari 2014

Aansluitend aan de masterclasses Preemption, Politics, Alternatives presenteert Cynthia Weber (professor Internationale Relaties aan de University of Sussex, UK) in de entreeruimte van Stroom enkele documentaire films en twee Comment flags.

Syrian Freedom Artists
Vrijdag 7 februari 2014

op locatie bij PIP, Binckhorstlaan 36, Den Haag
Slotpresentaties van besloten workshops over artistieke strategieën van verzet die van 3 t/m 6 februari plaatsvinden met studenten van de KABK, o.l.v. drie kunstenaars van het voormalige Syrische poster- en graffiti collectief Alshaab Alsori Aref Tarekh (The Syrian People Know Their Way).

Model Court: An Ecology of the Courtroom
14 februari t/m 30 maart 2014

Vrijdag 14 februari 2014: opening met artist's talk en vertoning RESOLUTION 978HD
Zaterdag 15 februari 2014
Live tele-conferencing debat

Model Court is een langdurig onderzoeks- en kunstproject van kunstenaars Sidsel Meineche Hansen, Lawrence Abu Hamdan, Oliver Rees en architect Lorenzo Pezzani naar de rechtszaal als producent van waarheid.

The Good Cause
9 maart t/m 1 juni 2014

Tentoonstelling samengesteld door denktank Archis. Een langlopend onderzoek naar de rol van architectuur en ontwerp bij het genereren van een duurzame vrede. Met uitgebreid randprogramma van tours, congres en expedities.

Scaffold en Mandela Monument
15 maart t/m 1 juni 2014

Stroom Den Haag was betrokken bij de realisatie van twee sterk contrasterende monumenten die tegenover elkaar staan aan de President Kennedylaan in de Internationale Zone van Den Haag.

Christian Nyampeta, How To Live Together, Radius
5 april t/m 25 mei 2014

Is het mogelijk om gemeenschappelijke vormen van samenleven te bedenken die ruimte laten voor persoonlijk verlangen en solitaire acties? Presentaties met radio-uitzendingen en workshops.

Florian Göttke: Burning Images - Hanging Dissent
+ Taf Hassam: Some Cruel & Unusual Records
Donderdag 22 mei 2014, 20-22 uur

Lezing op 'Scaffold' door Florian Göttke over het ophangen en verbranden van beeltenissen bij politieke protestacties en een muzikale performance door Taf Hassam.

Syrious Angels 'Holland redt Syrië'
11, 12 en 13 juli 2014: De Parade, Den Haag

Een theatrale pitch over Westerse hulp aan een wereld waar we te weinig van begrijpen. Door Syrious Angels. >> meer info
19 t/m 22 juni 2014: De Parade, Rotterdam

Trevor Paglen Seeing Secrecy
31 mei t/m 27 juli 2014

+ 30 mei om 17 uur: openbare lezing Seeing Secrecy door Trevor Paglen
Presentatie van beelden en vlaggen uit de 'Secret State' door de Amerikaanse geograaf, kunstenaar en onderzoeksjournalist Trevor Paglen. De opening wordt voorafgegaan door de besloten Masterclass 'Seeing Machines' en de openbare lezing 'Seeing Secrecy' door Trevor Paglen >> meer info.

Hangen & wurgen op Scaffold tijdens Museumnacht Den Haag
Zaterdag 6 september 2014

Het kunstwerk Scaffold van Sam Durant is een macaber podium. Het bestaat uit zes schavotten uit de Amerikaanse geschiedenis. Speciaal voor de Museumnacht maken Stroom Den Haag, het Nationale Toneel en de Orde van de Dag Hangen & wurgen: theater en muziek, op het schavot.

Ramallah in The Hague
15 t/m 19 september 2014
Locatie: KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag
(besloten workshop)
Den Haag wordt in Ramallah als stad van recht en vrede aangeroepen, maar Ramallah leeft niet in Den Haag. Studenten van de International Academy of Art Palestine uit Ramallah werken in een besloten workshop met studenten van de afdeling Inside van de KABK aan een onderzoek naar de productie van veilige ruimtes in Den Haag.
Vrijdag 19 september, 14:00 uur
Eindpresentatie 'Ramallah in Den Haag'
Locatie: binnenplein schuin tegenover de Deutsche Evangelische Gemeinde Im Haag op Bleijenburg 3/B (vlak achter de KABK)
De studenten doen een aantal interventies in de openbare ruimte. Verslag zie ook: www.enterinside.nl/blog/workshop-controlled-space

Syrious Angels 'Holland Redt Syrië'
Woensdag 8 oktober 2014
‘Holland Redt Syrië' is een theatervoorstelling die handelt over een zeer actueel en precair onderwerp, t.w. over de hulp die door hulporganisaties wordt geboden aan vluchtelingen en getroffenen van de Syrische burgeroorlog. Behalve voorstellingen op De Parade in Rotterdam en Den Haag maakte Syrious Angels ook een schoolvoorstelling die werd uitgevoerd op het Sorghvliet gymnasium voor een erg enthousiaste en betrokken groep van ruim 80 leerlingen en hun docenten.

Peace and Justice Songs on Scaffold
Zondag 19 oktober 2014, 13-17 uur

Optredens op Scaffold oor Haagse popbands ihkv de Haagse Pop Week 2014. Met: Paul Istance & The Magic Mumble Jumble, The Hague Reggae All Stars, Ed Struijlaart, Tess et Les Moutons Magnifiques. Een vervolg op Murder Songs on Scaffold van 20 oktober vorig jaar.

Workshops tijdens Festival De Betovering
20 t/m 24 oktober 2014

In de herfstvakantie vindt in Den Haag Festival de Betovering plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders. Een aantal workshops was in eerste instantie gepland op en rond 'Scaffold': ‘Het Kinder Identiteits Archief met Laura Abbink en Japanse Vliegers Maken met Paul Bruijninckx. Wegens het herfstweer is de locatie echter verplaatst naar EXO, Nieuwe Molstraat 14, Den Haag.

Projectweek: 'The Tribunal for Uncertain Objects (how do you bring an iceberg to court?)'

27 t/m 31 October 2014
Eindpresentatie: vrijdag 31 oktober, 16-19 uur
op locatie bij Bewaakt en bewoond, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag
--> route
Projectweek 2014 van afdeling grafische vormgeving van de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag). Hoofdgast dit jaar is: Susan Schüppli. Andere gastendocenten zijn: Rosa Menkman en Remco van Bladel.
De eindpresentatie op vrijdag 31 oktober wordt afgesloten met de jurykeuze voor de beste presentatie die als beloning een etalagepresentatie bij Stroom Den Haag krijgt.

'Burning Images, Hanging Dissent'
lezing door Florian Göttke

Woensdag 5 november 2014, 18-20 uur
Locatie: Living Lab, Leiden's Centre for Innovation The Hague, Schouwburgstraat 2, eerste verdieping

Toegang gratis
See You In The Hague en PAI, the political arts initiative, organiseren een lezing van Florian Göttke, ‘Burning Images, Hanging Dissent', gevolgd door een discussie. Florian Göttke zal je meenemen op een reis door de Amerikaanse geschiedenis met zijn verhandeling over het gebruik van effigies bij openbare protesten, een  diepgaand onderzoek naar de creatie en destructie van deze belichaming van beelden van de vijand die ‘ter dood worden gebracht' door ophanging of verbranding. Respondent: Brigitte van der Sande, kunsthistoricus en curator van See You In The Hague. Moderator: Cissie Fu, assistent professor Political Theory.

Susan Schuppli: Evidence on Trial
2 oktober t/m 16 november 2014

Het project Evidence on Trial van Susan Schuppli presenteert stukken uit de Archieven van het Joegoslavië-tribunaal (ICTY) - onder andere video's, foto's, luchtfoto's, diagrammen, plattegronden, schaalmodellen en landkaarten die door ooggetuigen zijn gemarkeerd. >> meer info

Vertoning documentaire Material Witness (Susan Schuppli) en einddebat

Zondag 16 november, 16-17:30 uur
Deze zondag neemt de kunst zelf plaats in het getuigenbankje. Filmvertoning en afsluitend debat m.m.v. Susan Schuppli, Wouter Werner, Marieke de Goede en Cissie Fu.

Etalage presentatie: 'Signed Insignificance'
4 t/m 30 november 2014

Presentatie van de prijswinnende installatie van de On Responsibility projectweek georganiseerd door de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK)  i.s.m. Stroom Den Haag en als onderdeel van Susan Schuppli's presentatie Evidence on Trial.

A Crushed Image (20 years after Srebrenica)
22 maart t/m 12 april 2015

In 1995 werden in Srebrenica onder de ogen van Nederlandse militairen duizenden moslims uit een veilige enclave gehaald. Een groot deel van hen werd later vermoord. Juist nu - 20 jaar later, en juist in Den Haag - waar het Joegoslavië Tribunaal zijn werkzaamheden afrondt en de Nederlandse regering zetelt, wil kunstenaar Peter Koole zijn Balkan Paintings exposeren. In de tentoonstelling is ook nieuw werk te zien van Jason File, die zowel kunstenaar is als aanklager bij het Joegoslavië Tribunaal. Hij verkent in een aantal werken alternatieve manieren om inzicht te krijgen in juridische bewijsstukken, waarbij hij materiaal dat afkomstig is van het Joegoslavië Tribunaal soms letterlijk in zijn werk opneemt.

Milo Rau: The Congo Tribunal

10 maart t/m 8 april 2018
The Congo Tribunal onderzoekt de oorzaken en achtergronden van een burgeroorlog die al meer dan 20 jaar een gebied zo groot als West-Europa tot een levende hel maakt. Aangewakkerd door de Rwandese genocide in 1994, heeft de Congolese oorlog, ook gekend als de Derde Wereldoorlog, al meer dan zes miljoen levens geëist. Deze installatie van Milo Rau belicht het conflict via een uniek transmediaal kunstproject.

Etalage presentatie: Green Offshores
21 maart t/m 19 mei 2018

Een archief en installatie van Lodovica Guarnieri met als doel een ander beeld van Den Haag te schetsen en ons gangbare, positieve idee van Vrede te dekoloniseren.

Diego Tonus and Anonymous: 'Fragments of a Conversation with a Counterfeiter'
1 maart t/m 25 mei 2019

Een project dat bijdraagt aan een discussie over de transformatie en overdracht van waarde. Gebaseerd op een verondersteld gesprek tussen de kunstenaar Diego Tonus en een vervalser (Anonymous).

Visual Culture Research Center: 'Hybrid Peace'
25 maart t/m 26 mei 2019

Via installaties, filmvoorstellingen en discussies onderzoekt VCRC uit Kiev (Oekraïne) met 'Hybrid Peace' de betekenis van het begrip 'waarheid' in het politieke landschap. Met bijdragen van: Yuriy Hrytsyna, Angelina Kariakina, Oleksiy Radynski, Hito Steyerl, Artur Zmijewski. Curator: Vasyl Cherepanyn.

Architecture of Peace Dialogues
Zondag 23 juni 2019, 15 uur

How do we materialize peace? Afsluitende bijeenkomst met o.a. de Syrische architect en urbanist Bengin Dawod en 'disrupted societies expert' Anatol Itten. Georganiseerd door ARCHIS en Stroom.

Srebrenica is Nederlandse geschiedenis
11 juli t/m 23 augustus 2020
Op 11 juli 2020 is het precies 25 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica plaatsvond. Ter gelegenheid daarvan een manifestatie op initiatief van collectief Bosnian Girl (Arna Mackic, Daria Bukvic, Emina Cerimovic en Ena Sendijarevic) met foto's van Robin de Puy. Met o.a. een etalagepresentatie bij Stroom, een tijdelijk monument op het Plein in Den Haag, een speciale website met interviews en diverse programmaonderdelen m.m.v. IDFA en Eastern Neighbours Festival.

See You in The Hague is een initiatief van Stroom Den Haag en mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Stichting Stokroos, Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, vfonds (met middelen uit de Nationale Postcode Loterij), Stichting Democratie en Media, BNG Cultuurfonds, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Den Haag. Het programma komt tot stand met tal van partners binnen en buiten het kunstenveld en is tot november 2014 ontwikkeld in nauwe samenwerking met curator Brigitte van der Sande.

Partners
Amnesty International Nederland; Archis/Volume; Carnegie-Stichting; Coalition for the International Criminal Court (CICC); Dutch Art Institute / MFA ArtEZ, Arnhem; Forensic Architecture, Goldsmiths University of London; Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict (GPPAC); Haags Pop Centrum; The Hague Institute for Global Justice; HiiL, innovating justice; Humanity House; Unrepresented Nations and Peoples Organization (UNPO); International Academy of Art Palestine; International Institute of Social Studies in The Hague; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK); Museum Waalsdorp; Het Nationale Toneel/Babel; Nederlandse Defensie Academy; Orde van de Dag; Pro Demos, huis voor democratie en rechtsstaat; Universiteit van Amsterdam/Political Science Department; Universiteit Leiden/The Political Arts Initiative; Van Abbemuseum Eindhoven.

Vormgeving 'See You in The Hague':
Autobahn


Lees de observaties over het programma (2013-2016) door Brigitte van der Sande: >> See You in The Hague: The Clash of Clans

SEE YOU IN THE HAGUE IN DE PERS
Jegens & Tevens, 21 september 2020
DutchbuzZ Podcasts, 20 september 2020 Luister op Soundcloud of Youtube
Jegens & Tevens, 28 maart 2019
Den Haag FM (Kunstlicht), 25 maart 2018
de Volkskrant, 22 maart 2018
The Art Newspaper, 23 februari 2018
Creating Rights, 8 juni 2015
if then is now, 3 juni 2015
if then is now, 7 mei 2015
Justice Hub, 10 april 2015
Trendbeheer, 10 april 2015
Jegens en Tevens, 9 april 2015
chmkoome's blog, 29 maart 2015
Justice Hub, 27 maart 2015
VPRO Nooit meer slapen, 20 maart 2015
de nieuwe (Arti et Amicitiae), januari 2015
DutchbuzZ (podcast), 28 oktober 2014
3voor12 VPRO.nl, 20 oktober 2014
NRC Handelsblad, 23 juni 2014
De Correspondent, 16 juni 2014
Open!, 12 mei 2014
NRC Handelsblad, 15 april 2014
Archined, 9 april 2014
DenHaagDirect.nl, 4 april 2014
Archined, 24 maart 2014
The Pop-Up City, 24 maart 2014
Open!, 16 maart 2014
VPRO Radio: Nooit meer slapen, 10 March 2014
AD Haagsche Courant, 7 februari 2014
Het Financiele Dagblad, 21 december 2013
socialisme.nu, 4 december 2013
Knack Focus, 4 december 2013
Den Haag Centraal, 8 november 2013
De Groene Amsterdammer, 7 november 2013
De Avonden, VPRO radio, 1 november 2013
Avondlog (VPRO) - deel 3, 30 oktober 2013
Strange Messenger blog, 27 oktober 2013
VPRO De Avonden (radio), 24 oktober 2013
Avondlog (VPRO) - deel 2, 24 oktober 2013
Avondlog (VPRO) - deel 1, 23 oktober 2013
Trouw, 21 oktober 2013
AD Haagsche Courant, 21 oktober 2013
AD Haagsche Courant, 19 oktober 2013
Den Haag Centraal, 18 oktober 2013
de Volkskrant, 18 oktober 2013
Blikvangen, 18 oktober 2013
Mr. Motley, 6 oktober 2013
Den Haag Centraal, 4 oktober 2013
galeries.nl, 4 oktober 2013
MetropolisM.com, 29 september 2013
H ART, nr. 116. 26 september 2013
nrc.next, 17 september 2013
Jegens & Tevens, 16 september 2013
chmkoome's blog, 16 september 2013
Blikvangen, 12 september 2013
NRC Handelsblad, 11 september 2013

See You in The Hague
foto: graphic design: Autobahn
UN Youth Impact Mural by Karski & Beyond
foto: Stroom Den Haag
Informal Justice Court
foto: tekening: Melle Smets
'Srebrenica is Nederlandse geschiedenis' op Het Plein in Den Haag
foto: Arna Mackic (Collective Bosnian Girl)
Srebrenica is Nederlandse geschiedenis
foto: © Robin de Puy (klik op de foto om hem groter te zien)
Charles van Otterdijk, 'Double Centre', 2013
foto: Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag
'Den Haag Wereld-hoofdstad' in etalage bibliotheek Stroom Den Haag
foto: Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag
etalage 100 Jaar Vredespaleis
foto: Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag
Marco Scotini
Sam Durant, 'Scaffold', 2013-2015
foto: © Sander Heezen
Cynthea Weber, 'I Am An American'
Cynthia Weber: Comment Flag 'I Am An American'
Poster van Alshaab Alsori Aref Tarekh
Model Court: 'RESOLUTION 978 HD', videostill
'The Good Cause: Architecture of Peace'. The facade of the Pamir visitor’s centre is marked by the asymmetric window frames
foto: © AFIR Architects / Anne Feenstra
'Scaffold' en 'Mandela Monument' in de etalage van Stroom, 2014
foto: courtesy Stroom Den Haag
Christian Nyampeta 'How To Live Together'
foto: © Eric de Vries, courtesy Stroom Den Haag
Florian Göttke, 'US effigies'
foto: © Florian Göttke
Syrious Angels (Berend Bos en Lieke Bauhaus)
Trevor Paglen, 'Seeing Secrecy', Stroom Den Haag, 2014
foto: Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag
'Hangen & wurgen' op Scaffold tijdens Museumnacht Den Haag
foto: © Eric de Vries, courtesy Stroom Den Haag
Ramallah in Den Haag
foto: Eric de Vries, courtesy Stroom Den Haag
Peace and Justice Songs on Scaffold
foto: Pieter Crucq, courtesy Stroom Den Haag
'Holland redt Syrië' op Sorghvliet gymnasium
foto: Mylène Siegers, courtesy Stroom Den Haag
Project week KABK
Susan Schuppli, 'Evidence on Trial' bij Stroom Den Haag
foto: Hein van Liempd, courtesy Stroom Den Haag
'Signed Insignificance', 2014
foto: Hein van Liempd, courtesy Stroom Den Haag
A Crushed Image
Milo Rau 'The Congo Tribunal'
Milo Rau 'The Congo Tribunal'
foto: Fruitmarket / Thomas Schneider 2017
'Green Offshores' door Lodovica Guarnieri
foto: courtesy the artist
Diego Tonus and Anonymous: 'Fragments of a Conversation with a Counterfeiter', newspaper
foto: Diego Tonus Studio | design: Roma Publications
Hybrid Peace embleem door Uliana Bychenkova, animatie door Oleksiy Romanenko (Oekraïne)
Architecture of Peace Dialogues
Het motto 'Vrede en Recht' in het wapen van Den Haag
Mondriaan Fonds
Stichting Stokroos
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
vfonds
Stichting Democratie en Media
BNG Cultuurfonds
Fonds 1818
Prins Bernhard Cultuurfonds
gemeente Den Haag